17:15

SBBK Eagles

Referat: Hammarby Basket - SBBK Eagles

Säsongens sista seriematch.
Som vanligt strukturerad uppvärmning från laget men iom sen ankomst av våra motståndare blev kanske lite okoncentrerat.
Idag kom vi inte riktigt till vårt vanliga spel varken i anfall eller försvar. SBBK väldigt utgrupperat i sitt anfall och avslutar mestadels från lång distans. De långa avstånden hos deras perimeterspelare försvårar vårt hjälpförsvar och sen är vi inte fullt ute på deras skyttar utan ger dem lite onödigt utrymme. I första halvlek är det främst en spelare som utmärker sig med många avslut, både treor och genom att backa in sin försvarare.
Vi spelar samlat i vårt anfall och med både skytte, drivar och cuttar får vi en stabil ledning i första perioden. Kanske känner vi oss lite för säkra efter Q1 då vi slappnar av lite och släpper in SBBK i matchen igen med deras treor. Ledning 34-26 i halvtid.
I andra halvlek bestämmer vi att spela över eller tajt på deras go-to spelare. Är främst Jenny och Jessica som spelar på henne och hon nollas poängmässigt i andra halvlek. Dock har de andra skyttar som drar i några treor i andra halvlek. Direkt i början av andra halvlek tar vi tillbaka kommandot och ökar till stabil ledning. Avser att gå runt på alla våra 10 spelare och lyckas hyfsat. Dock inte helt nöjd. Gällde att ha stabilitet i anfallet och märktes även på några att sjukdomar ställt till lite med orken.
Julia får nöta bänken stående stor del av andra halvlek efter fall.
Bibehåller avståndet till SBBK och spelar bra även om vi forcerar en del anfall.
Glädjande att samtliga tio spelare idag finns med som poänggörare.
Får även några blåsningar mot oss som jag i denna match känner nästan lustiga. Lite inkonsekventa och obefogade. Bla med två minuter kvar och ledning med ca 20 poäng att få en bänkteknisk för att spelare reagerar (ej starkt) över en bedömning. Att varna SBBK spelare i tidigare skede som borde vara T och sedan direkt ge T på vår bänk utan varning….
Sällan jag kommenterar domare och nu inget med matchens utgång att göra men…
Nu vinner vi ändå matchen med 69-47 och kan fira vår SERIESEGER.
Chokladmedaljer delas ut av vår tf lagkapten Julia och när det skulle tas lagfoto fanns säkerligen 6-7 fotografer.